Yoga

Er zijn veel redenen die je ertoe kunnen brengen om yoga te beoefenen. Veel mensen beoefenen yoga omdat het ze een moment van rust geeft, waarin ze stress van zich af kunnen schudden en hun gedachten tot rust kunnen laten komen. Dit kan zijn als je het bijvoorbeeld heel druk hebt met je baan of je gezinsleven of als je veel piekert. Mensen met een zittend bestaan (kantoorbaan, schoolkinderen), maar ook mensen met een lichamelijk actief leven hebben veel baat bij yoga, omdat er aandacht wordt geschonken aan de totaliteit van het lichaam en de geest. Oefeningen worden met aandacht uitgevoerd, zodat je op ieder moment kunt voelen waar jij behoefte aan hebt en waar je grenzen liggen.

Het woord ‘yoga’ is afgeleid van de Sanskriet wortel ‘yuj’ wat ‘verbinden’ betekent. Yoga is de verbinding tussen lichaam en geest, tussen het deel en het geheel, tussen het individu en het goddelijke.

Enkele effecten die yoga teweeg kan brengen: Rust, kalmte, structuur in je leven, een sterker lichaam, meer flexibiliteit, een helder gevoel in je lichaam en in je denken, vreugde, meer energie, inspiratie, vertrouwen, gevoel van verbondenheid met de wereld en mensen om je heen, beter functioneren van je organen, meer balans, beter omgaan met stress, instinctieve neiging naar gezonde voeding en het elimineren van negatieve invloeden uit je leven. Een yogales bij Nomad Yoga bestaat uit: asana’s (lichaamshoudingen), pranayama (ademhalingsoefeningen) en een eindontspanning.

Meditatie Serieke